بانک مقالات حقوقی

در این وبلاگ به توضیح و تفسیر موارد قانون اسلامی می پردازیم ... پس با ما همراه باشید *_*

در این وبلاگ به توضیح و تفسیر موارد قانون اسلامی می پردازیم ... پس با ما همراه باشید *_*

بانک مقالات حقوقی

وکیل خوب و متخصص چه وکیلی است؟

چهارشنبه, ۱۳ مرداد ۱۴۰۰، ۰۲:۳۹ ب.ظ

طبق تعریف ویکی پدیا:

وکیل دادگستری به فردی گفته می‌شود که معمولاً پس از طی کردن آزمون‌ها و آموزش‌های مختلف حقوقی و دریافت پروانهٔ وکالت دادگستری، مجوز وکالت و حضور در مراجع قضائی از جانب اشخاص دیگر را دریافت می‌کند. در ایران پروانهٔ وکالت پایه یک دادگستری، مطابق قانون کیفیت اعطای پروانهٔ وکالت دادگستری و ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه توسط کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضاییه به دارندگان شرایط وکالت اعطا می‌شود. مهم‌ترین شرایط وکالت دادگستری در ایران داشتن دانشنامهٔ کارشناسی در حقوق یا معادل آن، قبولی در آزمون کارآموزی وکالت و طی نمودن ۱۸ ماه دورهٔ کارآموزی نزد یک وکیل با سابقه می‌باشد.[۱][۲]

اما ایا هر وکیل دادگستری یک وکیل خوب به حساب می آید؟ قطعا خیر!

وکیل خوب

وکیل خوب در اصفهان یا وکیل عالی در اصفهان شخصی است که به شما کمک می کند تا تصمیمات بهتری برای حل مشکلات خود بگیرید … هر فردی در برخورد با مشکلات رفتار و توانایی خاصی از خود بروز می دهد و بنابراین شما به یک راهنما و مشاور و شخصی که بتواند حق شما را بگیرید و عدالت را رعایت کند نیاز دارید.

درست مثل وقتی که بیمار می شویم، اگر به پزشک مراجعه نکنیم و سعی نکنیم خودمان را درمان کنیم، علاوه بر این که بیماری از بین نخواهد رفت و بلکه با گذشت زمان عوارض ناشی از خود درمانی می‌تواند خطر مرگ ما را تهدید کند. مسائل حقوقی، مانند مسائل پزشکی، اگر بدون مشاوره و بدون استفاده از وکلای باتجربه انجام شود، بسیار پیچیده است. و سهل انگاری در این باره علاوه بر این که مشکل را حل نخواهد کرد، باعث خسارات شدید مالی یا جانی با عواقب جبران ناپذیر خواهد شد.

اما اگر وکیل خوبی داشته باشید، برای مدت زمان محدود و با کمترین قیمت به راحتی بهترین راه حل قانونی مشکل حقوقی خود را پیدا خواهید کرد. به عبارت دیگر، داشتن وکیل، نه تنها هدر دادن هزینه نیست، بلکه به نوعی با حضور وکیل در پرونده‌ای در وقت و سرمایه شما نیز صرفه جویی میشود.

پس شخصی که شما به آن نیاز دارید یک وکیل متخصص و عالی در زمینه مورد نظرتان است که در کمترین زمان و با هزینه ای قابل قبول از زندگی و حق شما در برابر دیگران محافظت می کند و بر تمامی قوانین حقوقی و کیفری تسلط دارد، می تواند در شرایط حساس تصمیمات درست اتخاذ کند و با تسلطی که بر روی قوانین دارد قاضی پرونده را قانع کند.

وکیل خوب در اصفهان یا هر شهری یکی از مواردی است که امکان دارد همه‌ی ما روزی به آن احتیاج پیدا کنیم. به این خاطر که رویارویی با مسائل حقوقی امری اجتناب ناپذیر است و هرکسی در طول زندگی اش به نحوی با مسائل حقوقی و زیر شاخه های آن مواجه می شود. از این رو باید در چنین مواقعی به یک ” وکیل خوب در اصفهان ” و یا هر شهر دیگری که قابلیت های زیادی داشته باشد مراجعه کنیم و راهنمایی بخواهیم. مراجعه کردن به وکیل خوب و عالی در اصفهان باعث می شود که روند کارها با سرعت بیشتری نسبت به زمانی که خودمان آن را پیگری می کنیم طی شود، و همچنین استفاده از وکیل موجب آن می‌شود که شانس پیروزی بیشتری در دعوی حقوقی خود داشته باشیم.

وکیل عالی در اصفهان

اما با همه‌ی این‌ها وکیلی در اصفهان خوب است که مسئولیت‌پذیر باشد و در حدود تعهدی که داده است تلاش کند. در حقیقت وکیلی خوب است که که کارش را به نحو احسن انجام دهد و مسئله‌ای که برای موکلش پیش آمده است را مسئله‌ی خودش بداند و تلاش خود را برای به نتیجه رسیدن به کار گیرد. اما باید بدانید که تعهد وکیل نسبت به موکلش از نوع تعهد به وسیله است، به این معنا که باید تلاش خود را به کار ببرد تا از حق و حقوق موکلش دفاع کند اما مسئولیتی برای کسب نتیجه‌ ی دلخواه موکل ندارد و نمی تواند تضمینی برای رسیدن به آن نتیجه بدهد. در صورتی که عده‌ای از مردم این تصور را دارند که وکیل خوب اصفهان موظف است نتیجه ی مطلوب را در پرونده کسب کند و موکل خود را در دعوی پیروز میدان کند، اعم از آن که ذی‌حق باشد یا نه، و در حقیقت خوب بودن وکیل را در پیروزی وی در پرونده می بینند حتی اگر به وسیله‌ی راه‌های متقلبانه باشد. در حالی که وکیل خوب اصفهان با استفاده از مدارک و ادله ای که در دست دارد و همچنین استدلال های خوب و فن بیان قوی‌اش، بدون هیچ تقلبی می تواند موفقیت را برای موکلش به دست آورد.
وکیل خوب کیست؟ وکیل خوب اصفهان چه ویژگی‌هایی دارد؟ چطور یک وکیل متخصص پیدا کنم؟ چه نوع وکلایی داریم؟ اینستاگرام یک وکیل خوب را چگونه پیدا کنم؟ این‌ها از جمله سوال‌هایی هستند که بسیار پرسیده می‌شود. از این رو در این مقاله تلاش نموده ایم تا با پاسخ دادن به این سوالات، راه را برای پیدا کردن وکیل خوب و عالی هموار کنیم و عزیزان بتوانند به راحتی یک وکیل عالی در اصفهان را شناسایی کنند و با خیالی راحت امور حقوقی خود را به وی بسپارند. پس برای اطلاع یافتن از این مطالب این مقاله را از دست ندهید و در صورت امکان نظرات خود را با بهترین وکیل اصفهان به اشتراک بگذارید و چنل یوتیوب وکیل اصفهان را دنبال کنید.

وکیل و وکالت به چه معناست؟

بر اساس ماده ۶۵۶ قانون مدنی:« وکالت عقدی است که به موجب آن یکی ازطرفین طرف دیگر را برای انجام امری نایب خود می نماید.»
وکالت در لغت به معنای سپردن و واگذار کردن است و در اصطلاح حقوقی، به عقدی اطلاق می شود که به موجب آن یکی از طرفین، طرف دیگر را برای انجام کاری به عنوان وکیل یا نماینده انتخاب می کند.
اما وکیل خوب در اصفهان به کسی گفته می شود که به نمایندگی از موکل اموری را که خود موکل توانایی و قدرت انجام دادن آن را دارد، انجام می دهد. به عنوان مثال خیلی از افراد به دلیل مشغله‌های کاری که دارند نمی توانند خودشان امور اداری را انجام دهند، از این رو به کسی که مورد اعتمادشان است وکالت می دهند تا از جانب او کارها را انجام دهد. این اعطای وکالت ممکن است از طریق سند عادی و یا سند رسمی صورت بگیرد، که البته اکثر اداره‌ها وکالت با سند رسمی را می پذیرند نه سند عادی.
اما نکته ای که بسیار مهم است این است که نمی شود با دادن وکالت رسمی از طریق دفترخانه‌ها، شخص وکیل را متعهد به رجوع به دادگاه‌ها و دادسراها و دیگر وظایفی که تنها برعهده ی وکیل دادگستری است، کرد. البته این امکان وجود دارد که وظیفه‌ی انتخاب وکیل دادگستری خوب را به شخص سپرد.
اما وکیل دادگستری چه کسی است؟ وکیل دادگستری به وکیلی گفته می شود که در رشته‌ی حقوق تحصیل کرده است و از سوی کانون وکلای دادگستری پروانه وکالت داشته باشد و بتواند از موکل خود با توجه به ادله‌هایی که دارد در محاکم دفاع بکند.
اشخاص در انتخاب کردن وکیل خوب در اصفهان ، خود آزادی دارند و می توانند هر کسی را که پروانه وکالت دارد به عنوان وکیل خود برگزینند. با تنظیم وکالتنامه و امضای آن از سوی هر دو طرف، رابطه‌ی میان وکیل و موکل ایجاد شده و هر دو در برابر یکدیگر متعهد و مسئول می شوند. وظیفه‌ی وکیل دفاع شایسته و تلاش برای به دست آوردن حق ضایع شده موکل، و وظیفه ی موکل پرداخت حق الوکاله و صادق بود با وکیل است.

وکیل را به چند دسته می توان تقسیم کرد؟

وکیل‌ها به ۳ دسته تقسیم می شوند که به شرح ذیل است:

۱-وکیل دادگستری
کسی که لیسانس یا مدارکی بالاتر در رشته‌ی حقوق دارد و موفق به کسب پروانه‌ی وکالت از کانون وکلای دادگستری یا کانون مرکز قوه قضاییه شده است را وکیل دادگستری می گویند. این دسته از اشخاص بعد از آن که موفق به کسب رتبه در آمون‌های کانون وکلا شدند، پس از سپری کردن دوره‌ی کارآموزی خود و موفقیت در آزمون اختبار، به عنوان وکیل پایه یک مجاز به فعالیت و رسیدگی به پرونده‌های حقوقی می شوند.

👈ویدئوهای آموزشی در کانال آپارات ما قرار دارد.👉

۲- وکیل مدنی
همانگونه که سابق بر این گفتیم، ممکن است افراد به دلایلی مثل مشغله کاری، خود نتوانند بعضی از امور را انجام دهند، از این رو به منظور انجام دادن یکسری از امور اداری به دیگری به عنوان وکیل خوب وکالت می دهند تا وی به نمایندگی از او کارها را انجام دهد. برای این کار یعنی دادن وکالت به دیگری، شخص باید به دفاتر اسناد رسمی مراجعه نموده و برای کار مورد نظر خود، وکالت‌نامه رسمی تنظیم کند. وکالت دادن در طلاق، وکالت در خرید و فروش خانه، فسخ اجاره، رسیدگی به امور بانکی و غیره از جمله این وکالت ها هستند.

۳-وکیل مع الواسطه
بسیار پیش می آید که افرادی که در حبس هستند و یا به دلایل دیگر خود نتوانند اقدام به انتخاب وکیل خوب کنند، از همین رو به شخص دیگری می سپارند که برای او وکیلی برگزیند. به این وکیل که از سوی شخص دیگری برای فرد انتخاب می شود وکیل مع الواسطه گفته می شود.

چه معیارهایی برای انتخاب وکیل خوب وجود دارد؟

انتخاب یک وکیل خوب و عالی ممکن است در نگاه اول ساده باشد ولی در عین حال امری به نسبت دشوار است. زیرا که وکالت شغل مهمی است و به علت این که موکل باید وکیل را محرم خود بداند و اطلاعات و مدارک خود را با وی در میان بگذارد، لازم است در انتخاب وکیل بسیار دقت داشته باشد. از همین رو ممکن است سوال‌های زیادی پرسیده شود، از جمله اینکه چگونه یک وکیل خوب انتخاب کنیم؟ در زمان انتخاب یک وکیل باید چه معیار هایی در نظر داشته باشیم؟ چه وکیلی خوب محسوب می شود؟ چه وکیلی برای پرونده‌ی من متناسب است؟ و … . به همین منظور در ادامه معیارهایی که باید برای انتخاب وکیل در نظر داشت را بیان می کنیم.

• وکیل خوب متخصص است:
شاید به جرأت بتوان گفت که مهم‌ترین ویژگی در یک وکیل خبره که موکل را به خود جذب می کند تخصص وی است. چون مردم بیشتر جذب افرادی می شوند که در آن حرفه تخصص داشته باشد، مثل بیماران که به دنبال پزشک متخصص هستند، کسانی که با مشکلات حقوقی مواجه شده‌اند نیز برای انتخاب وکیل به دنبال متخصصین می روند. با این وجود متأسفانه بسیار شاهد این هستیم که بسیاری از وکلا بدون آن که در زمینه‌ی خاصی تخصص داشته باشند، وارد آن می شوند و ممکن است به علت همین فقدان تخصص موجب تضییع حق موکل شوند.
از همین جهت است که ما می گوییم مهم‌ترین ویژگی یک وکیل تخصص او است، چون یک وکیل متخصص که اطلاعات و تحصیلات بالاتری دارد، بهتر می تواند موکل خود را در آن زمینه تخصصی راهنمایی کند. در نتیجه بهتر است زمانی که به دنبال یک وکیل برای پرونده‌ی خود هستد حتما به سطح تحصیلات و زمینه‌ی تخصص او توجه نمایید.

• وکیل خوب باتجربه است:
از دیگر پارامترهایی که در زمان انتخاب کردن یک وکیل خوب در اصفهان باید به آن توجه نمود میزان تجربه‌ی او در مسائل مختلف است. داشتن تجربه باعث می شود وکیل اطلاعات و راه‌کارهایی به دست آورده باشد که وکلای دیگر از آن بی خبر باشند. البته صرف داشتن تجربه‌ی زیاد در یک زمینه دلیل نمی شود که آن وکیل در زمینه‌های دیگر نیز تجربه داشته باشد. مثلا ممکن است یک وکیل بیشتر در زمینه های حقوقی تجربه و اطلاعات داشته باشد اما در زمینه های کیفری آن چنان تجربه‌ای نداشته باشد و یا بالعکس. پس نتیجه این می شود که زملنی که می خواهید وکیلی را برای پرونده‌ی خود انتخاب کنید، به رزومه و سابقه‌ی کاری او دقت کنید چون این کار بسیار موثر و سودبخش است.

• وکیل خوب حُسن شهرت دارد:
جدا از تجربه و تخصص یکی دیگر از معیارها برای انتخاب وکیل خوب و ماهر حسن شهرت و خوشنامی وی است. ممکن است یک وکیل دادگستری با آن که تجربه‌ی بسیار زیادی ندارد ولی با همان اندک تجربه‌ی خود حسن شهرت و آوازه‌ی خوبی به دست آورده باشد. و یا برعکس، وکیلی که تجربیات و اطلاعات زیادی دارد اما به واسطه همکاری غیرقانونی با موکلین سابقش، و یا روابط ناسالمی که با دیگر وکلای دادگستری دارد، اصلا آوازه‌ی خوبی نداشته باشد. مسلم است که در چنین حالتی افراد همکاری با آن وکیل خوشنام را ترجیح می دهند. پس بهترین کار این است که در زمان انتخاب وکیل از موکلین سابق وی پرس و جو کنید و یا اگر سایت دارد نظرات دیگران را در مورد وی مطالعه نمایید تا بتوانید اطمینان خاطر کسب کنید.

• وکیل خوب ارتباطات قوی دارد:
هرچقدر که یک وکیل دایره‌ی ارتباطی گسترده‌تری داشته باشد به خوبی می تواند به موکل خود کمک کند. چون گاهی ممکن است مشکلی که برای موکلش پیش آمده است پیچیده باشد در چنین حالتی اگر وکیل با همکاران خود یا دیگر افراد پرقدرت رابطه‌ی خوبی داشته باشد می تواند با کشورت با آن ها و کسب نظریاتشان به موکل خود به بهترین نحو کمک کند.
به عبارت دیگر هرچقدر روابط اجتماعی وکیل خوب باشد بهتر می تواند نظریات و استدلال‌های خود را به قضات یا دیگر کارمندان قوه قضاییه منتقل کند و به این صورت راحت‌تر حق موکلش را به اثبات برساند. نکته‌ی بسیار مهمی که در این خصوص وجود دارد و لازم است به آن توجه شود این است که منظور از داشتن ارتباطات قوی تنها حسن معاشرت وکیل است نه رابطه‌های غیرقانونی وی با دیگران.

• وکیل خوب رازدار و امانت دار است:
عقد وکالت یک عقد امانی است به این معنا که ید وکیل امانی بوده و باید امانت دار موکل خود حساب شود. به دیگر بیان می توان چنین گفت که رازدار بودن و امانت‌دار بودن یک خصیصه‌ی مهمی است که وکیل باید دارای آن باشد، در حقیقت لازمه‌ی شغل وکالت به حساب می آید. چون همان گونه که سابق بر این بیان نمودیم، زمانی که موکلی به وکیل رجوع و مسئله‌ی حقوقی خود را با وی در میان می گذارد ممکن است رازهای خود و یا اطلاعات محرمانه‌ی مهمی را با او بازگو کند که اگر وکیل این اطلاعات را افشا کند بسیار به ضرر موکل می شود. نتیجتاً موکلین باید دقت کنند که وکیلی را برگزینند که امانت دار خوبی بوده و از بابت فتش نشدن اطلاعات خود اطمینان خاطر داشته باشند. ویژگی رازداری و امنت‌داری بیشتر در پرونده‌های خانواده و پرونده‌های کیفری اهمیت پیدا می کند. زیرا که اطلاعات موکل در این موارد بیشتر جنبه‌ی محرمانه داشته و این امکان را دارد که فاش شدن آن، آبروی موکل را خدشه دار کند.

• وکیل خوب صادق است:
علاوه بر معیار‌ها و ویژگی های فوق الذکر برای وکیل خوب ، داشتن صداقت و راستگویی یک امر مهم در انتخاب وکیل است. موکل باید به وکیل و گفته‌های وی اعتماد و اطمینان داشته باشد تا بتواند با خیال راحت پیگیری امور را به او بسپارد. برای آن که بفهمید وکیلی با موکلین خود صادق است یا نه باید با موکلین پیشین او صحبت کرده و یا نظراتی که در مورد او در سایت ‎ها وجود دارد را مطالعه کنید.

• وکیل خوب قدرت داوری دارد:
داشتن قدرت داوری یک نوانایی مهم و اساسی برای وکیل خوب محسوب می شود. وی با داشتن قدرت داوری می تواند با وجود آن که اطلاعات محدودی در یک زمینه وجود دارد به یک نتیجه یا فرضیه‌ی منطقی و معقول دست یابد. همچنین چنین وکیلی باید نسبت به نظریات خود نیز نگاهی نقادانه داشته باشد و نقاط ضعف آن را بشناسد تا بتواند مانع از آن شود که طرف مقابل در دعوی استدلال های او را زیر سوال ببرد.
علاوه بر شناختن نقاط ضعف نظریات و استدلا‌های خود، لازم است که به نقاط ضعف نظریات و استدلال‌های طرف مقابل نیز بتواند آگاهی پیدا کند. این امر باعث می شود که استدلال های قوی‌تری از خود ارائه دهد و به این ترتیب شانس پیروزی موکل خود را افزایش دهد.

• وکیل خوب مهارت تجزیه و تحلیل دارد:
همه به این امر آگاهی داریم که وکیل‌ها باید به قوانین زیادی آشنایی و تسلط داشته باشند. این امر به این معناست که حجم اطلاعات زیادی وجود دارد، حال وکیل باید توانایی و قدرت تجزیه و تحلیل داشته باشد و بتواند تشخیص دهد که مسئله مستند به کدام قانون است.
همچنین این امکان وجود دارد که مسئله‌ی پیش آمده مستند به چند قانون باشد و یا این که از راه‌های مختلفی بتوان پرونده را حل نمود، در این صورت وکیل باید توان و قدرت ارزیابی داشته باشد تا بتواند بهترین مسیر و قانون را برای حل پرونده انتخاب کند.

• وکیل خوب خلاقیت دارد:
وکیلی خوب محسوب می شود که صرفا محدود به راه حل‌های از پیش تعیین شده نیست و در زمان حل مسائل و پرونده‌های حقوقی بهترین راه را انتخاب می کند. البته انتخاب بهترین راه همیشه به این معنا نیست که وکیل همان راهی را انتخاب کند که سایرین انتخاب می کنند، بلکه وی با نشان دادن خلاقیت از خود و رفتن راهی خارج از آن چه مرسوم است می تواند برای موکل خود پیروزی به ارمغان آورد.

منبع: وکیل اصفهان

 

  • Sima Bina

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی