بانک مقالات حقوقی

در این وبلاگ به توضیح و تفسیر موارد قانون اسلامی می پردازیم ... پس با ما همراه باشید *_*

در این وبلاگ به توضیح و تفسیر موارد قانون اسلامی می پردازیم ... پس با ما همراه باشید *_*

بانک مقالات حقوقی

بخشنامه جدید طلاق توافقی در سال 1400

يكشنبه, ۲۱ فروردين ۱۴۰۱، ۱۰:۵۰ ق.ظ

قانون جدید طلاق توافقی در سال 1401

با تصویب قانون جدید حمایت از خانواده، مراحل و تشریفات طلاق توافقی تابع این قانون جدید طلاق توافقی می باشد. این مقاله توسط وکیل خانواده، در خصوص قانون جدید طلاق توافقی و تغییرات به وجود آمده در مراحل و پروسه طلاق توافقی و ثبت آن به صورت شفاف و سلسله وار بیان می‌شود. گاهی ممکن است به علت مشکلات حاد و یا عدم تفاهم یا دلایل دیگر، ادامه‌ی زندگی مشترک برای زوجین غیرممکن گردد و قصد متارکه و جدایی داشته باشند.

یکی از سریع‌ترین و راحت‌ترین راه‌های طلاق، طلاق توافقی می‌باشد. در طلاق توافقی بدلیل توافقات به عمل آمده فی مابین زوجین در کلیه امور مالی و حضانت و ملاقات فرزندان دعوا و بحث‌های کمتری را شاهد هستیم. به همین دلیل زوجینی که قصد جدایی دارند معمولا از طلاق توافقی استقبال نموده و ابتدا گزینه طلاق توافقی را انتخاب می نمایند.

قبل از سال 97، و قبل از تصویب قانون جدید، طلاق توافقی در مدت زمان سه روز اجرا می شد. ولی برای حمایت از کانون خانواده و امکان منصرف کردن زوجین از طلاق، قانون جدیدی تصویب شد. همین قانون، پروسه و مراحل اجرای طلاق توافقی را، حتی به همراه وکیل طلاق توافقی، افزایش داد.

قانون جدید طلاق توافقی چیست؟

قانون طلاق توافقی در 1397/09/01 دستخوش تغییرات اساسی و مهمی گردید. پروسه و مراحل طلاق توافقی کمی نسبت به سابق دشوارتر و طولانی‌تر شد. دلیل آن اجباری شدن شرکت زوجین در چند جلسه مشاوره خارج از دادگاه می‌باشد. این جلسات مشاوره برای گرفتن گواهی عدم انصراف از طلاق (یا گواهی عدم امکان سازش) می‌باشد. که قبل از صدور این گواهی با زوجین صحبت می‌شود تا به صلح برسند و به ادامه زندگی مشترک بپردازند.

بعد از این جلسات اگر زوجین باز هم مصم به طلاق بودند، در این صورت گواهی عدم انصراف از طلاق صادر می‌شود. لازم به ذکر است که گواهی عدم انصراف از طلاق با گواهی عدم امکان سازش متفاوت می‌باشد. گواهی عدم انصراف از طلاق را واحد مشاوره بعد از شرکت زوجین در جلسات مشاوره اجباری و عدم سازش زوجین صادر می‌کند که توسط آن گواهی زوجین می‌توانند به دفتر خدمات قضایی مراجعه کنند و دادخواست طلاق توافقی درخواست کنند.

اما گواهی عدم امکان سازش توسط دادگاه خانواده و برای ثبت طلاق در دفترخانه صادر می‌گردد که زوجین ۳ ماه مهلت دارد تا با این گواهی عدم امکان سازش به دفاتر طلاق مراجعه و طلاق خود را ثبت کنند. پس گواهی عدم امکان سازش برای طلاق و در دادگاه قضایی و در مراحل آخر طلاق صادر می شود.

زن ناشزه بعد از چند سال می‌تواند طلاق بگیرد؟

 

سامانه نوبت دهی طلاق توافقی (تصمیم)

بعد از تصویب قانون جدید و به استناد بخشنامه قوه قضائیه به شماره 55/9000، که خطاب به دفاتر خدمات قضایی در مورخ 02/09/1397 ارسال گردیده است زوجین، وکلای زوجین باید قبل از دادخواست طلاق توافقی در دادگاه، اقدام به اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق، از مراکز مشاوره یا مراکز غربالگری بهزیستی نمایند. در اولین قدم لازم است که زوجین در سایت تصمیم به آدرس www.zaman.behzisti.net ثبت نام کرده و در یکی از مراکز مداخله در طلاق (مراقبت از کیان خانواده) نوبت اینترنتی اخذ نمایند.

در سامانه تصمیم لیست مراکز مشاوره هر شهری قرار داده شده است. شما می‌توانید نزدیکترین مرکز مشاوره نسبت به محل سکونت خود را انتخاب کنید و برای حضور در جلسات مشاوره به آن مرکز مراجعه کنید.

  • Sima Bina

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی