بخشنامه 1400 برای اجراییه مهریه
بخشنامه ۱۴۰۰ برای اجراییه مهریه
بر اساس بخشنامه ای که از سوی رئیس محترم قوه قضائیه صادر شده که بر اجرای ماده (ب) ماده ۱۱۳ برنامه پنجم توسعه نظارت می کند، در ابتدا کلیه دادگاه های ایران بدون دریافت اولین تماس با اداره ثبت، از پذیرش درخواست مهریه منع شدند. با توضیح اینکه چه وکیل مهریه داشته باشید یا چه شخصاً اقدام کنید، اولین قدم این است که به دفتر ثبت ازدواجی بروید که آنجا ثبت شده و مستقیما برای هر مقدار از مهریه در خواست اجراییه مهریه کنید.
گام بعدی این است که با دفتر ثبت اسناد و املاک (خدمات اجرای مهریه) تماس بگیرید. در اینجا اولاً ممکن است خروج زوج ممنوع شود و ثانیاً اموال او مصادره شود و در صورتی که املاکی نداشته باشد و یا شما مشخصات آن را ندانید، دفتر مذکور از سوی مقام ذیصلاح درخواست میکند، به عنوان مثال. راهور یا بانک.
اگر اموالی یافت شد، مصادره و ارزش گذاری می شود، سپس به حراج گذاشته می شود و اگر زوج اعتراض کند که این اموال مستثنیات دین هستند، حق اعتراض دارد. در نهایت، اگر تا ۲ ماه هیچ مالی پیدا نشد یا در عرض ۶ ماه کار را تمام نشد، به درخواست همسر یا وکیل وی، گواهی دعوی صادر می شود.
روش های اجرایی و توقیف مهریه وقت گیر و سخت است، به ویژه در شهرهای بزرگ مانند تهران یا اصفهان، بنابراین توصیه می شود از وکیل پایه یک و خبره برای درخواست اجراییه مهریه استفاده کنید، موسسه حقوقی اصفهان آماده پذیرش درخواست های شما عزیزان هست.
صدور اجراییه به چه معناست؟
صدور اجراییه برای مهریه یک اصطلاح حقوقی است که به معنی صدور اجراییه پیش از عملیات اجرایی یک حکم است. در ماده چهار قانون اجرای احکام مدنی مقرر شده که:« اجرای حکم با صدور اجرائیه انجام میشود مگر اینکه در قانون ترتیب دیگری مقرر شده باشد.»
وکیل اصفهان اظهار میکند که لازمه اجرای احکام قضایی این است که طرفی که حکمی به نفع او صادر شده درخواست صدور اجراییه کند. به بیانی دیگر زمانی که دادگاه حکمی صادر میکند به این معنا نیست که همه مراحل طی شده و حکم صادر شده خود به خود اجرا می شود، بلکه لازم است شخص مورد نظر درخواست به اجرای حکم کند.
وکیل اصفهان ادامه میدهد که حکم، زمانی به اجرا در میآید که خواهان یا محکوم له از دادگاه به صورت کتبی تقاضای اجرای حکم را کند و دادگاه پس از بررسی قطعیت دادگاه اجراییه را صادر میکند، مگر اینکه لزومی بر صادر شدن اجراییه نباشد.
به غیر از این موارد، دادگاه زمانی می تواند اجراییه را صادر کند که تمامی شرایط لازم برای اجرای آن فراهم باشد. موردی که در اینجا حائز اهمیت است این است که صدور اجراییه تنها برای احکام صادره از سمت دادگاه نیست، بلکه آرایی که از مراجع دیگر صادر میشوند هم توسط احکام مدنی اجرا می شوند، مانند آرایی که از مراجع حل اختلاف کارفرما و کارگر صادر میشود.
نحوه پیگیری اجراییه مهریه
در سال های اخیر روند رسیدگی به دعاوی الکترونیکی مورد توجه ویژه قوه قضاییه قرار گرفته است که با توجه به افزایش مراجعات به مراجع قضایی امری ضروری و اجتناب ناپذیر است. به همین منظور راهکارهایی از جمله سامانه ثنا طراحی و اجرا شده است. این سامانه که از سال ۱۳۹۵ آغاز به کار کرده است، مواردی از قبیل ثبت و پیگیری پرونده، اطلاع رسانی و بررسی اخطاریه ثنا و مدارک قضایی مرتبط با پرونده و همچنین بررسی رای دادگاه را برای تمامی طرفین پرونده فراهم می کند.
لذا سامانه ثنا در حال حاضر از طریق سایت خدمات الکترونیک دادگاه (عدل ایران) قابل دسترسی است که می توان از طریق آن مراحل رسیدگی به درخواست مهریه زوجه در دادگاه را پیگیری و از کلیه مراحل رسیدگی به این دادخواست مطلع شد. ضمناً در صورت صدور رأی دادگاه به آن رسیدگی می کند.
نحوه پیگیری درخواست مهریه در سامانه ثنا
همانطور که در قسمت قبل توضیح داده شد، امکان پیگیری اجرائیه مهریه زن در سامانه خدمات الکترونیک دادگاه برای استفاده از این خدمات وجود دارد، ابتدا متقاضی باید در سامانه ثنا ثبت نام کرده باشد. پس از ثبت نام اولیه در این سامانه، متقاضی باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک دادگاه مراجعه و احراز صلاحیت شود و در نهایت رمز در اختیار سامانه قرار می گیرد.
در مرحله بعد برای پیگیری درخواست مهریه ابتدا باید به سامانه خدمات الکترونیک دادگاه adliran.ir وارد شده و در گوشه سمت راست بالای صفحه گزینه “اطلاع رسانی برای اشخاص” را انتخاب کنید.
پس از آن رمز عبوری که از دفتر خدمات ارتباطی دریافت کرده اید و کد ملی خود را در کادرهای مربوطه وارد کنید.
سپس اگر کدملی شما صحیح باشد، یک رمز موقت برای شما (تلفن همراه شخص متقاضی) ارسال میشود که میتوانید با استفاده از آن وارد سامانه ثنا شوید. (اگر رمز عبور خود را گم کردید، میتوانید گزینه بازیابی رمز موقت را انتخاب کنید.)
در این قسمت برای پیگیری دادخواست مهریه میتوانید با استفاده از شماره پرونده دعوای مهریه و یا کد ملی خود اقدام کنید. البته اگر شماره ملی خود را وارد کنید تمامی پرونده هایی که با این کدملی به ثبت رسیده است، قابل مشاهده است و شما باید بازیابی اطلاعات کلیک کرده تا لیست کاملی از دادخواست های خود را ببینید و در صورت نیاز آنها را ذخیره یا چاپ کنید.
اگر شماره پرونده دادخواست مهریه را وارد کنید تنها اطلاعات مربوط به همان پرونده به شما نشان داده میشود.
- ۰۰/۱۰/۰۶