بانک مقالات حقوقی

در این وبلاگ به توضیح و تفسیر موارد قانون اسلامی می پردازیم ... پس با ما همراه باشید *_*

در این وبلاگ به توضیح و تفسیر موارد قانون اسلامی می پردازیم ... پس با ما همراه باشید *_*

بانک مقالات حقوقی

احضاریه چیست؟ تفاوت احضاریه با اخطاریه چیست؟

دوشنبه, ۲۴ آبان ۱۴۰۰، ۱۱:۵۸ ق.ظ

۱) احضار متهم

در صورتی‌که جهت پرونده‌ای علل مکفی و لازم وجود داشته باشد و از منظر قاضی مشکلی در پرونده جود نداشته باشد در این حالت متهم را می‌تواند احضار نماید. از این‌رو چنانچه اشخاصی که دادگاه احضار می‌نماید بدون اینکه به دادگاه گواهی عدم حضور(عذر موجه) دهند، در دادگاه حاضر نشوند قاضی در شرایط ذیل می‌تواند دستور جلب آن را صادر نماید:

جرم‌هایی که مجازات قانونی آن‌ها قصاص، اعدام و یا قطع عضو باشد.
 آن دسته از متهمانی که محل شغل آن‌ها و محل زندگی آن‌ها مشخص نمی‌باشد و همه تلاش و اقدامات قاضی به‌منظور دست پیدا کردن به متهم کافی نیست.

 ۲) احضار شاهد

چنانچه مقتضی و طرف پرونده درخواست نماید، که به شهادت شاهد نیاز دارد، قاضی می‌تواند شهود را به‌منظور شهادت به دادگاه احضار نمایند. احضاریه‌ای که به شهود ابلاغ می‌شود، می‌بایست یک هفته زودتر از تشکیل شدن جلسه به شاهدان ابلاغ شود.

بهترین وکیل اصفهان بیان میکند در صورتی‌که شاهد یا شاهدین مورد نظر در زمان تعیین شده در جلسه دادرسی به‌منظور شهادت حضور نیابند، بر اساس قانون مجدداً احضار می‌شوند. بنابراین اگر رسیدگی بر اساس این باشد که شاکی طرح شکایت داده است و از جانب خود شاهدی معرفی می‌کند که آن شاهد می‌تواند به این دلیل که در صحنه جرم حضور داشته است شهادت دهد و یا به عبارتی احقاق حق بسته به شهادت آن شاهد باشد همچنین تحقیقاتی که قرار است صورت گیرد در رابطه با نظم عمومی باشد، قاضی دستور احضار شاهد را می‌دهد. از این‌رو چنانچه شاهد در دادگاه حضور نیابد، مجددا دادگاه آن را احضار می‌نماید و در صورتی‌که پس از احضار مجدد، باز

هم در دادگاه حضور نیابد قاضی دستور جلب او را صادر می‌نماید.

۳) احضار برای سازش

هر کسی به‌منظور سازش می‌تواند درخواست کتبی دهد و این را می‌بایست از دادگاه نخستین بخواهد. ترتیبی که جهت سازش وجود دارد مانند احضار می‌باشد، لیکن فقط یک تفاوت وجود دارد و آن این است که می‌بایست در دعوتنامه قید شود، شخصی که خوانده شده به‌منظور سازش به دادگاه خوانده شده است.

 

۴) احضار برای خواندن سوگند

در صورتی‌که صدور حکم دادگاه منوط به سوگند شرعی باشد، دادگاه با در نظر گرفتن درخواست متقاضی، قرار سوگند صادر می‌گردد و طی آن، موضوعی که می‌بایست به آن سوگند خورده شود و نیز فردی که می‌بایست سوگند یاد کند را ذکر می‌نماید. از این‌رو چنانچه افرادی را که خوانده شده‌اند در دادگاه حضور نیابند، قاضی به‌منظور ادا کردن سوگند زمانی را مشخص می‌نماید و طرفین را احضار می‌نماید همچنین در اظهارنامه علت حضور را بیان می‌کند.

چنانچه کسی که به‌منظور ادا کردن سوگند در دادگاه فراخوانده شده است بدون هیچ علت و عذر موجهی در دادگاه و جلسه حضور پیدا نکند و چنانچه پس از سوگند یاد کردن از آن امتناع کند، نکول (عدم قبول یا رد) محسوب می‌گردد و قاضی سوگند به طرف دعوا را رد می‌کند، و با ادا شدن سوگند حکم صادر می‌گردد، در غیر این صورت دعوا ساقط خواهد شد. در برگه احضاریه می‌بایست دلیل حضور و نیز نتیجه حضور نداشتن ذکر شود. چنانچه کسی که می‌بایست سوگند را ادا کند به دلیل موجهی نتواند در دادگاه حضور یابد، قاضی بر اساس ضرورت موضوع زمان دیگری به‌منظور ادای سوگند مشخص می‌نماید، و یا دادرس دادگاه پیش او حاضر می‌گردد و یا اینکه به قاضی دیگری برای سوگند دادن او نیابت می‌دهد، در نتیجه صورت جلسه را برای دادگاه ارسال می‌نماید تا بر حسب آن بتوانند رای را صادر نمایند.

ضوابط احضاریه یا احضار نامه

بهترین وکیل حقوقی در اصفهان می گوید: احضاریه یا همان احضارنامه طی دونسخه ارسال می‌گردد، یک نسخه از احضاریه تحویل متهم داده می‌شود و نسخه دیگر توسط متهم امضا شده و به مامور احضار تحویل می‌گردد‌.
مواردی که در احضارنامه یا احضاریه باید حتما ذکر گردد عبارتند از:

 

مشخصات کامل فردی که احضار شده است (نام و شهرت)

  • تاریخ، ساعت، مکان احضار و نیز دلیل احضار می‌بایست در برگه احضاریه ذکر گردد.
  •  می‌بایست مرجع احضارکننده حتما در برگه احضاریه تعیین شده باشد.
  • نتیجه حضور نیافتن احضارشونده می‌بایست در احضاریه قید شده باشد.
  • تاریخ، مهر و امضاء مرجع صادرکننده احضاریه می‌بایست در احضارنامه معین باشد.
  • احضارنامه می‌بایست کتبی باشد . به وسیله فرم چاپی مخصوص تحت عنوان احضاریه جهت متهم و … ارسال گردد.
  • چنانچه احضار شونده اقامتگاه مشخصی نداشته باشد و نتوان از راه قانونی دیگری هم احضاریه را جهت او ارسال نمود، احضاریه از طریق انتشار آگهی در روزنامه‌های کثیرالانتشار به او ابلاغ می‌گردد.
  • از طریق ضابطین یا مامور ابلاغ احضار انجام می‌شود.

فراخواندن کارشناس چگونه ممکن است؟

قاضی می‌تواند با در نظر گرفتن درخواست هر کدام از طرفین دعوا، قرار ارجاع به کارشناس را صادر نماید. در قرار دادگاه در ارتباط با موضوعی کارشناس می‌بایست درخصوص آن اظهار نظر نماید ذکر می‌شود و مدت زمانی را که کارشناس می‌بایست اظهار نظر نماید نیز ذکر می‌گردد. به‌منظور تکمیل نمودن پرونده، قاضی نیاز دارد که توضیحات کارشناس را دریافت نماید و آن را در پرونده ذکر کند.

برای مطالعه ادامه مطلب وارد لینک زیر شوید:

https://vakil-esfahan.ir/%d8%a7%d8%ad%d8%b6%d8%a7%d8%b1%db%8c%d9%87-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa/

  • Sima Bina

نظرات  (۱)

به به بسیار عالی و کامل.

مقاله ما رو هم مطالعه کنین: <a href="https://vakil-esfahan.ir/%d9%82%d8%a7%da%86%d8%a7%d9%82-%d8%a7%d8%b1%d8%b2/"> قانون مبارزه با مواد مخدر</a>

 

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی