قوانین روابط موجر و مستاجر چیست؟
روابط موجر و مستاجر
در حال حاضر با پیشرفته شدن زندگی در جوامع مدرن، نیازهای اجتماعی انسانها زیاد شده است واین وابستگی باعث ایجاد رابطه بین افراد مختلف جامعه میشود. بنا به تاکید حامد امیری وکیل روابط موجر و مستاجر در اصفهان ، رابطهای که بین افراد ایجاد میشود باید طبق قوانین رسمی و از قبل تعیین شده ادامه یابد. هر فرد در شهرهای کلان حداقل یک بار مستأجر یا مالک بوده است. قطعاً برای شما پیش آمده است در اوایل یا حتی سالیان سال به عنوان مستأجر در ملک دیگری زندگی کردهاید. حتی اگر برای زندگی، مستأجر مالکی نبوده باشید، احتمالاً مغازه یا دفتر کاری اجاره کردهاید.
یکی از مهمترین تکالیف مستأجر که باید در زمان مستأجری رعایت کنید، پرداخت به موقع اجاره بها است. همچنین یکی از مهمترین تکالیف موجر که باید رعایت کند تعمیرات مرغوب و به موقع منزل است.
هزینه تعمیرات منزل به عهده صاحبخانه است. قراردادی که فی مابین مالک و مستأجر بسته میشود شامل زمان تععین شده ، اجاره بهای مشخص وشرایط کامل ملک است.
اجاره چیست؟
قراردادی است میان دو نفر، که مطابق با آن یک مغازه یا خانه توسط موجر به یک مستأجر اجاره داده میشود. اجاره از طرف مستأجر به موجر تعلق میگیرد.
موجر کیست؟
مالک یک مغازه، خانه یا زمین است و آن را در قبال دریافت اجاره به مستأجر میدهد.
مستأجر کیست؟
فردی است که یک ملک را در قبال پرداخت ماهیانه مقداری پول از پیش تعیین شده، اجاره کرده و تا زمانی که در قرارداد قید شده است، ساکن در ملک اجاری است.
چند مورد از شرایط اجاره
مستأجر میتواند به راحتی ملکی را که طبق قرارداد اجاره کرده است به فرد دیگری اجاره دهد. مگر اینکه این حق در قرارداد از او سلب شود.
مدت زمان اجاره باید در قرارداد به صورت دقیق ذکر شود. اگر مدت زمان در قرارداد قید نشده باشد قرارداد فسخ شده و اعتبار کافی ندارد معمولاً این مدت یک سال است.
مستأجر و موجر باید عاقل و بالغ باشند. همچنین افرادی که مشکل روانی دارند طبق قانون مالک و مستأجر نیز حق عقد قرارداد اجاره نشینی ندارندمگر اینکه قیم آنها از طرف آنها عقد قرارداد کند.
موجر باید مالک ملک باشد. تنها کسی میتواند یک ملک را اجاره دهد که صاحبخانه باشد. اگر وکالت داشته باشد حق اجاره ملک را ندارد. مگر اینکه در وکالت به این امر تصریح شده باشد.
شاهد آن را امضا کرده باشند قرارداد و اجاره باید به صورت رسمی و کتبی باشد.
وکیل روابط موجر و مستاجر
روابط بین موجر و مستاجر، همواره یکی از چالش های منجر به طرح دعوای تخلیه و یا تعدیل اجاره بها می باشد که با تاسیس شوراهای حل اختلاف، تعداد زیادی از دعاوی موجر و مستاجر به شوراهای حل اختلاف محول شد تا مورد رسیدگی قرار گیرد. وکیل روابط موجر و مستاجر در اصفهان به صورت تخصصی به دعاوی بین موجر و مستاجر ورود کرده و اقدام به مشاوره های لازم و قبول وکالت مینماید .شما میتوانید به صورت حضوری و غیر حضوری از طریق راه های ارتباطی موجود در سایت با ما در تماس باشید.
قرارداد اجاره رسمی و غیر رسمی
- رسمی: قراردادی است که در دفترخانه تنظیم شده باشد اگر قرارداد در دفترخانه تنظیم نشده است باید توسط دو شاهد امضا شده باشد.
- قرارداد اجاره زمانی غیر رسمی است که بوسیله دو طرف قرارداد در یک برگ کاغذ تنظیم میشود و یا اینکه در بنگاههای املاک تنظیم میشود. و نکته مهم که باید رعایت شود تا بتوانید دستور تخلیه بگیرید اینست که غیر از امضای اجاره دهند و اجاره کننده، باید امضای دو نفر به عنوان شاهد آنرا امضا کنند.
عدم پرداخت اجاره بها توسط مستاجر
معمولا مراجعه به مرجع قضایی در این موارد زمانی است که مستاجر با پایان یافتن مهلت قراردادش اقدام به تخلیه ملک نکند، لذا درصورتی که مستاجر با پایان مدت اجارهاش اقدام به تخلیه ملک بنماید و بر بدهکار بودن خود نیز اذعان داشته باشد، دیگر احتیاجی مراجع قضایی ضروری نیست اما شما با احتساب اجارههای معوقه و سایر هزینهها و کسر ان از مبلغ ودیعه میتوانید مشکل را حل کنید. مطابق با ماده ۱۴ قانون روابط موجر و مستاجر مصوب ۱۳۵۶، موجر میتواند حسب مورد صدورحکم فسخ اجاره یا تخلیه را از دادگاه درخواست کند.
دادگاه ضمنحکم فسخ اجاره، دستور تخلیه مورد اجاره را صادر مینماید. چنانچه مستأجر در مهلت مقرر در ماده ۶ این قانون ازپرداخت مالالاجاره یا اجرتالمثل خودداری نموده و با ابلاغ اخطار دفترخانه تنظیم کننده سند اجاره یا اظهارنامه ظرف ده روز قسط عقب افتاده را نپردازد اگر اجاره نامه رسمی باشد موجر میتواند از دفترخانه یا اجرای ثبت صدور اجرائیه بر تخلیه و وصول اجارهبها را تقاضا نماید هرگاه پس از صدور اجرائیه، مستاجر اجاره عقب افتاده را پردخت نماید اجرای ثبت تخلیه را متوقف میکند ولی موجر میتواند به دلیل این تخلف از دادگاه درخواست تخلیه عین مستأجر را بنماید. در صورتی که اجارهنامه عادی باشد و یا کلا تنظیم نشده باشد موجر میتواند برای تخلیه عین مستأجره و دریافت اجاره بها به دادگاه مراجعه کند.
در چه مواردی می توان حکم تخلیه فوری گرفت؟
اگرزمان اجاره خانه به پایان رسیده باشد، ولی مستاجر ضمن دریافت تذکر از سوی موجر هیچ اقدامی جهت تخلیه نکرده باشد، صاحب ملک میتواند به منظور اخذ حکم تخلیه فوری به شورای حل اختلاف محله خود مراجعه نماید.
چنانچه مستاجر مورد استفاده ملک مورد نظر را تغییر داده باشد وشغلی غیر مشروع را در آنجا انجام دهد موجر میتواند حکم تخلیه فوری تهیه نماید.
اگر مستاجر بیشتر از سه ماه نسبت اجاره بهای ملک را پرداخت نکرده باشد.
در صورتی که ملک با شرط عدم انتقال به غیر اجاره داده شود و مستاجراقدام به انتقال نماید ، موجر می تواند ضمن مراجعه به شورای حل اختلاف حکم تخلیه فوری تهیه نماید.
اولین مرحله شروع فرآیند پیگیری حقوقی، مشاووره حقوقی، ثبت دادخواست و…است. همانند هر حوزه و شغل دیگری، برای رسیدن به هدف و منظور مطلوب مشاوره و نگارش یک دادخواست صحیح و یا پیگیری صحیح و سریع پرونده در مراجع قضایی میبایست به فرد صاحبنظر این عرصه یعنی وکیل خوب مراجعه نمود. حامد امیری وکیل اصفهان با ارائه بهترین خدمات وکالتی اصفهان به شما کمک می نماید که جهت امور حقوقی ، تجاری ، ارثی ، اداری ،روابط موجر و مستاجر تخصصی ترین مشاوره ها را اخذ نمایید . وکیل روابط موجر و مستاجر در اصفهان جز یکی از بهترین مشاورین و وکلا در تمام امورمی باشد برای گرفتن وقت مشاوره به صورت حضوری، تلفنی ، آنلاین با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.
برای مطالعه موارد مربوط به روابط موجر و مستاجر به لینک زیر مراحعه کنید:
- ۰۰/۰۴/۱۴