بانک مقالات حقوقی

در این وبلاگ به توضیح و تفسیر موارد قانون اسلامی می پردازیم ... پس با ما همراه باشید *_*

در این وبلاگ به توضیح و تفسیر موارد قانون اسلامی می پردازیم ... پس با ما همراه باشید *_*

بانک مقالات حقوقی

وکیل تصادفات در اصفهان

شنبه, ۵ تیر ۱۴۰۰، ۰۳:۰۵ ب.ظ

روند قانونی رسیدگی به تصادف

وکیل پرونده تصادف

نباید اینگونه تصور کرد که که مباشر تصادف با پرداخت دیه از پرداخت سایر زیان ها معاف میگردد زیرا دیه فقط خسارت وارده به نفس یا عضو است و خسارت وارده به اشیاء یا وسایل نقلیه بر عهده ی عامل تصادف است. در این خصوص امر کارشناس تصادف جنبه فنی و علمی دارد و کارشناس با بررسی چگونگی رخداد تصادف به علل موجه دسترسی پیدا میکند آنگاه اعمال رانندگان که موجب حادثه شده را با نظامات دولتی و مقررات اجرائی سنجیده و عاملی که مرتکب تخلف شده را با ذکر مستند قانونی معرفی می‌کند.بنا به گفته  وکیل تصادفات در اصفهان کارشناس حکم نمی‌دهد بلکه بر اساس اظهارنظری که میکند دادگاه اقدام به صدور حکم مینماید .در بیشتر موارد دادگاه ها بر اساس نظر کارشناس سریعا حکم میدهند مگر اینکه یکی از اصحاب دعوا به نظر کارشناس اعتراض نماید که در این صورت هم نظر هیأت کارشناسی که مصون از اعتراض قرار می گیرد ملاک عمل است .


حامد امیری وکیل پایه یک دادگستری اولین قدم در هنگام تصادف رانندگی تماس با مرکز فوریت های پلیس به شماره ی ۱۱۰ می‌باشد و در این تماس محل تصادف، نوع تصادف و تعداد مصدومین احتمالی از تماس گیرنده دریافت میگردد .
به جرات می توان گفت وکالت از مشاغل سخت می باشد و وکیل دادگستری اصفهان باید فردی سخت کوش ، باهوش و متعهد به کار باشد تا این سمت سنگین و پر مسئولیت را پذیرا باشد. با توجه به ویژگی های وکیل تصادفات در اصفهان قطعا یافتن بهترین وکیل در زمینه تصادفات در اصفهان سخت خواهد بود.
وکیل تاپ با مدیریت وکیل تصادفات ، متعهد و کارکشته خدمات حقوقی حرفه ای و در راستای موازین قانونی را در سطح اصفهان و کشور به مراجعین ارائه می دهد که از طریق راه های مندرج در سایت امکان اخذ مشاوره ی حضوری و غیر حضوری از وکیل تصادفات فراهم شده است .

تصادفات رانندگی از حیث وقوع به سه دسته خسارتی ،جرحی و فوتی تقسیم می‌شود.

تصادفات خسارتی

تصادفات هسارتی

با توجه به محل وقوع تصادف ،مناطق درون شهری مربوط به پلیس راهور و برون شهری مربوط به پلیس راه بوده و مامورین این ارگانها اختصاصا کار رسیدگی به این تصادفات را بر عهده دارند. در تصادفات خسارتی چنانچه مصدومی نداشته باشد اولین نکته که باید توجه گردد اگر مسیر پر تردد است و یا مقصر مشخص، از صحنه عکس برداری شده و مسیر بازگشایی شود. در غیر اینصورت به محض رسیدن پلیس هر دو طرف بخاطر بستن مسیر جریمه خواهند شد. پلیس بعد از رسیدن اقدام به تنظیم کروکی کرده و مقصر را مشخص می کند.

کروکی نیز دو نوع دارد :۱- کروکی سازش  ۲-  کروکی عدم سازش.

کروکی سازش

کروکی سازش در مواقعی است که هر دو نفر به این توافق رسیده اند که چه کسی مقصر است. نکته ی حائز اهمیت این است که اولا در این مواقع مدارک دو طرف حادثه شامل گواهینامه، کارت خودرو، کارت بیمه شخص ثالث و برگ معاینه ی فنی همراه راننده و کامل باشد. ثانیا تصادف نباید مصدوم جرحی یا منجر به فوت داشته باشد. در مواردی که خودرو به اشیا و موانع طبیعی مثل درخت یا گاردریل برخورد کرده است برای دریافت خسارت از بیمه حتما باید کروکی عدم سازش ترسیم شود.

کروکی عدم سازش (کروکی مراجع قضایی)

چنانچه دو طرف بر سر اینکه چه کسی مقصر است به توافق نرسیده باشند و یا یکی از موارد ذیل موجود باشد کروکی عدم سازش تنظیم می‌شود:
۱- عدم قبول نظریه افسر  ۲-عدم تکمیل مدارک لازم مقصر  ۳- تصادفات جرحی و منجر به فوت

پس از اخذ کروکی طرف زیان دیده و غیر مقصر به بیمه مراجعه و خسارت را تا سقف تعهد بیمه گذار دریافت می کند. چنانچه مبلغ خسارت بیشتر از سقف بیمه باشد شخص مقصر باید مازاد آن را پرداخت کند در غیر اینصورت با مراجعه به مراجع قضایی باید اقدام به طرح دعوی نمود.بعد از طرح دعوی نیز مقام قضایی در این خصوص تحقیق و پس از صدور دستور کارشناسی و اظهارنظر کارشناس در خصوص میزان خسارت اقدام به صدور رای می نماید. مرجع صلاحیت دار در این موارد تا زمان تنظیم این مرقومه تا مبلغ بیست میلیون تومان شورای حل اختلاف و بیشتر از این مبلغ نیز دادگاه حقوقی می باشد. بعد از صدور رای نهایی و اجرائیه و همچنین ابلاغ آن ، در صورتی که مقصر بتواند زیان مازاد را پرداخت نماید به صورت نقدی و در صورت عدم توانایی و همچنین عدم تقدیم درخواست اعسار از طرف مقصر، فرد زیان دیده می تواند نسبت به توقیف اموال اقدام کند. در صورت عجز از معرفی اموال نیز می شود نسبت به جلب مقصر اقدام کرد.

تصادفات منجر به جرح

در صورت بروز تصادفات منجر به جرح پس از تنظیم گزارش و کروکی عدم سازش در صورت لزوم انجام اقدامات درمانی و انتقال مصدوم به بیمارستان، خودروهای طرفین را توقیف و به پارکینگ انتقال و طرفین را در خصوص مراجعه به مرجع صلاحیت دار (دادسرای عمومی و انقلاب) و کسب دستور مقام قضایی جهت انجام مراحل قانونی و مراجعه مجروح به پزشکی قانونی و ترخیص خودرو، راهنمایی می نماید.
یکی از طرفین یا هردوی آنها اقدام تشکیل پرونده و ارائه مدارک و نامه پزشکی قانونی و بیمه نامه می نمایند کوپن بیمه مقصر در پرونده ضبط و پس از استعلام اصالت بیمه نامه به دستور مقام قضایی، بیمه نامه مقصر به عنوان قرار پذیرفته و یا عندالزوم قاضی اقدام به صدور قرار متناسب می نماید. پس از آن پرونده به کارشناس ارجاع داده می‌شود وبعد از انجام تحقیقات محلی و استماع شهادت شهود و دریافت نظر کارشناسی در خصوص نحوه وقوع تصادف و پس از پایان دوره طول درمان و اعلام نظر نهایی پزشکی قانونی، پرونده تکمیل و قرار جلب به دادرسی صادر و پرونده به دادگاه کیفری ۲ ارسال می گردد. دادگاه پس از برگزاری جلسه نسبت به صدور رای اقدام و در صورت محکومیت مقصر به پرداخت دیه، پس از قطعی شدن دادنامه پرونده جهت اجرا به اجرای احکام مربوطه ارسال می گردد و اجرای احکام نیز اقدامات لازم را تحت نظر قاضی اجرای احکام در خصوص ابلاغ به محکوم علیه و ارسال نامه به بیمه جهت پرداخت دیه و یا وصول دیه از محکوم علیه، انجام می دهد.

تصادفات منجر به فوت

این نوع از تصادفات آثار سوء بیشتری برای طرفین دارد. البته باید توجه داشت در برخی موارد نیز تصادف جرحی بوده ولی بعد از انتقال به بیمارستان و در طول درمان بر اثر شدت آسیب وارده فوت می کند که در این مورد نیز تصادف تغییر ماهیت داده و از جرحی به فوتی تغییر می یابد.
مستند به ماده ۲۹۰ به بعد قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲ قتل به سه نوع قتل عمد، قتل شبه عمد و قتل خطای محض تقسیم شده است. قتل ناشی از تخلفات رانندگی ( بی مبالاتی یا عدم رعایت نظامات دولتی یا عدم مهارت راننده ) را می توان در شمار قتل های شبه عمد آورد، چراکه قانون جرایمی که در آنها فاعل مرتکب بی مبالاتی یا عدم رعایت نظامات و مقررات شده ولی قصد نتیجه حاصله (قتل) را نداشته در شمار جرائم شبه عمد آورده است .

مهلت پرداخت دیه جرح یا قتل ناشی از رانندگی

مستند به ماده ۴۸۸ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ مهلت پرداخت دیه، از زمان وقوع جنایت به ترتیب زیر است مگر اینکه به نحو دیگری تراضی شده باشد
الف- در عمد موجب دیه در مدت یک سال قمری
ب- در شبه عمد، در مدت سال قمری
پ- در خطای محض، در مدت سه سال قمری
تبصره- هرگاه پرداخت کننده در بین مهلت های مقرر نسبت به پرداخت تمام یا قسمتی از دیه اقدام نماید، محکومٌ له موظف به قبول آن می‌باشد.
مطابق با ماده ۴۸۹ قانون مذکور درجنایت خطای محض، پرداخت کننده باید ظرف هر سال، یک سوم دیه و در شبه عمدی، ظرف هر سال نصف دیه را بپردازد.
معیار محاسبه قیمت پرداخت دیه:
مطابق با ماده ۴۹۰ قانون مجازات اسلامی درصورتی که پرداخت کننده بخواهد هر یک از انواع دیه را پرداخت نماید و یا پرداخت دیه به صورت اقساطی باشد، معیار قیمت زمان پرداخت است مگرآنکه در این خصوص توافقاتی انجام شده باشد.

برخی نکات مهم در مورد تصادفات

← در صورتی که بر اثر برخورد دو وسیله ی نقلیه رانندگان یا سر نشینان کشته شوند یا آسیب ببینند در صورتی که تقصیر منتسب به هر دو راننده باشد هر کدام مسئول پرداخت نصف دیه ی راننده ی مقابل و سرنشینان هر دو وسیله ی نقلیه هستند .
← هر گاه بر اثر بی مبالاتی یا بی احتیاطی یا عدم رعایت مقررات قانونی یا عدم مهارت راننده حادثه ای رخ دهد که منتهی به قتل غیر عمد شود مرتکب به شش ماه تا سه سال حبس و نیز پرداخت دیه در صورتی که مورد مطالبه قرار گیرد محکوم می شود .
← هر گاه راننده در موقع وقوع جرم مست بوده یا گواهی نامه ای نداشته باشد یا زیاد تر از سرعت مقرر حرکت کرده باشد به بیش از دو سوم حداکثر مجازات مقرر محکوم می شود .
← اگر مصدوم تصادف احتیاج به کمک فوری داشته و راننده با وجود امکان از این کار خودداری نماید یا به منظور فرار ترک محل حادثه نماید از اسباب تشدید مجازات می باشد .

لازم به ذکرست افراد زیادی به صورت حضوری و غیر حضوری با استفاده از خدمات مشاوره ی وکیل تصادفات در اصفهان راهنمایی می شوند و ما بر این باوریم که با راهنمایی منطبق با موازین قانونی بتوانیم قدم مهمی برای رفع مشکلات حقوقی شما برداریم.شما نیز میتوانید از طریق راه های ارتباطی درج شده در سایت از خدمات وکالت و مشاوره ی حقوقی وکیل تصادفات در اصفهان بهره مند گردید .

 

  • Sima Bina

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی