بانک مقالات حقوقی

در این وبلاگ به توضیح و تفسیر موارد قانون اسلامی می پردازیم ... پس با ما همراه باشید *_*

در این وبلاگ به توضیح و تفسیر موارد قانون اسلامی می پردازیم ... پس با ما همراه باشید *_*

بانک مقالات حقوقی

وکیل خانواده در اصفهان

دعاوی که در صلاحیت دادگاه خانواده می‌باشد

طبق گفته ی وکیل خانواده در اصفهان، دعاوی مربوط به نامزدی و خسارات ناشی از به هم زدن نامزدی، استرداد هدایای نامزدی، نکاح دائم، موقت و اذن در نکاح، شروط ضمن عقد نکاح، ازدواج مجدد، جهزیه، مهریه، نفقه زوجه و اجرت المثل ایام زوجیت، تمکین و نشوز، طلاق، رجوع، فسخ و انفساخ نکاح، بذل مدت و انقضای آن در نکاح موقت، حضانت و ملاقات فرزند، ولایت قهری، قیومت، امور مربوط به ناظر و امین اموال محجوران و وصایت در امور مربوط به آنان، امور راجع به غایب مفقود الاثر، سرپرستی کودکان بی سرپرست، اهدای جنین، تغییر جنسیت از جمله دعاوی هستند که صلاحیت رسیدگی در دادگاه خانواده را دارا می باشند .

صلاحیت شورا در برخی از دعاوی خانوادگی

 

وکیل خانواده

وکیل خانوده ذکر می کند که ماده ۴ قانون حمایت خانواده رسیدگی به دعاوی مربوط به جهیزیه، مهریه و نفقه را در صلاحیت دادگاه خانواده قرار داده است اما دعاوی مربوط به مهریه و جهزیه و نفقه در صورت وجود شرایطی در شورای حل اختلاف مطرح می گردد:

  1. در صورتی که مبلغ مهریه، نفقه و جهزیه تا بیست میلیون تومان باشد، مثلاً اگر خانمی بخواهد مهریه خود را از همسرش مطالبه کند و مبلغ مهریه تا بیست میلیون تومان باشد، باید دادخواست خود را برای شورای حل اختلاف تنظیم نماید ولی اگر مبلغ مهریه بیشتر از بیست میلیون تومان باشد باید به دادگاه خانواده مراجعه کند.
  2. اگر قبل از طرح دعاوی مربوط به جهزی، نفقه و مهریه تا ۲۰ میلیون تومان، دعوای طلاق مطرح نشده باشد به دلیل اینکه طلاق اموری می باشد در صلاحیت دادگاه خانواده قرار دارد. در صورتی که دادگاه خانواده حکم طلاق را صادر نماید در همین حکم تکلیف جهزیه، مهریه و نفقه هم مشخص خواهد شد و دیگر نیاز به رسیدگی در شورای حل اختلاف نمی باشد. در غیر این صورت شورا صالح به رسیدگی است.

مطالبه مهریه

یکی از مهم‌ترین دعاوی در حوزه حقوق خانواده دعوای مطالبه مهریه به وسیله زوجه می باشد که به موجب قانون به محض وقوع عقد نکاح، زوجه مالک مهریه می گردد و می تواند حتی روز بعد از انعقاد عقد، مهریه خود را از زوج طلب نماید. لزوماً دادخواست مطالبه بعد از جدایی یا در هنگام جدایی به وسیله زوجه تقاضا نمی شود و ممکن است قبل از طلاق و بدون هیچ گونه مشکلی زوجه مهریه خود را مطالبه نماید ولی اکثراً در بیشتر اوقات بعد از جدایی یا درهنگام آن تقاضا می گردد . مطالبه مهریه دارای شرایطی می باشد و راه های مطالبه مهریه متفاوت می باشد و نسبت به اوضاع و احوال آن متفاوت می باشد پس بهترین راه و مناسب ترین راه کمک گرفتن از بهترین وکیل خانواده در اصفهان می باشد پس در چنین شرایطی مشاوره با وکیل الزامی می باشد . زیرا در مقابل دادخواست مطالبه مهریه ادعای اعسار از پرداخت مهریه و تقاضای تقسیط آن توسط زوج از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد پس استفاده نمودن از مشاوره و استفاده از تخصص یک وکیل دعاوی خانواده اکیدا ًتوصیه می گردد .

وکیل اصفهان همواره آماده پاسخگویی به شما عزیزان به صورت حضوری ، غیرحضوری و آنلاین می باشد. همین حالا درخواست مشاوره خود را ثبت نمایید.

طلاق

طلاق که به تمام کردن قانونی ازدواج و جدا شدن دو زوج از یکدیگر گفته می شود و در راستای آن حقوق و تکالیف که در موقع ازدواج طرفین باید رعایت می نمودن از بین می رود. بحث طلاق اصولاً زمانی پیش می آید که استحکام رابطه زناشویی از بین رفته و دیگر بین طرفین هیچ گونه سازگاری وجود نخواهد داشت و فقط تنش است. طلاق را بسته به اینکه از طرف چه کسی باشد می توان به طلاق از طرف زوج و طلاق از طرف زوجه تقسیم نمود.

طلاق

طلاق از طرف زوج

طبق قانون مدنی و تعریف وکیل طلاق در اصفهان، مرد می تواند هر زمان که بخواهد با رعایت نمودن شرایط مقرر قانونی تقاضای طلاق بنماید . در قبل از سال ۱۳۷۲ قانون بدین صورت بود که زوج می توانست هر زمان که بخواهد همسرش را با مراجعه به دفاتر ثبت طلاق و حاضر نمودن دو شاهد مرد و پرداخت نمودن کلیه حقوق مالی ، زن خود را طلاق دهد . بعد از مدت ها به دلیل افزایش اینگونه طلاق که درشرایط هیجانی و احساسی اتفاق می افتاد و بعد از مدتی پشیمانی و رجوع نمودن مرد باعث خسارات و اتلاف می گردید. بدین دلیل بعد از آن قانون گذار مرد را الزام نمود که از طریق طی نمودن مراحل قانونی تقاضای طلاق بنماید که در صورتی که مرد طی شرایط احساسی تصمیم به طلاق گرفته باشد از خواسته خود طی تشریفات منصرف گردد. در غیر اینصورت مرد بعد از انجام مراحل قانونی و صدور گواهی عدم سازش حق اجرای صیغه ی طلاق را در فرجه ی مقرر دارد. که در این شرایط زوج وظیفه دارد تمام حق و حقوق زن مانند مهریه، نفقه و اجرت المثل ایام زوجیت را پرداخت نماید یا ترتیبی برای پرداخت مشخص نماید زیرا در صورتی که مرد حق و حقوق زوجه یا رضایت او را مبنی بر طلاق دریافت نکند صیغه طلاق جاری نخواهد شد.

طلاق از طرف زوجه

طبق قانون به طور کلی حق طلاق با مرد می باشد و فقط مرد می تواند زن خود را طلاق دهد ولی قانون گذار طبق شرایطی به زن حق داده است که بتواند طلاق خود را از مرد بگیرد. که اعمال طلاق از طرف زوجه مستلزم احراز تخلف زوج از شروط ضمن عقد یا تحقق عسر و حرج می باشد. مانند زمانی که زوجه از طرف همسرش وکالت در طلاق داشته باشد یا مرد از پرداخت نفقه عاجز باشد یا عسر و حرج را اثبات نماید یا شوهر بیش تر از چهار سال غیبت داشته باشد یا به وسیله مرد یکی از شروط دوازده گانه عقد نکاح نقض گردد.

استرداد هدایای نامزدی

گذشته از هزینه هایی که نامزدان یا خویشان آن ها در دوره نامزدی می کنند، ممکن است هدیه هایی به وسیله هر یک از نامزدها به طرف دیگر یا خویشان او داده شود. که هر یک از نامزدها می توانند ، در صورت بهم خوردن وصلت، هدایایی را که به طرف دیگر یا ابوین او برای وصلت داده است مطالبه نماید. در صورتی که عین هدیه ها موجود نباشد، مستحق قیمت هدایایی خواهد بود که عادتاً نگه داشته می شود مگر اینکه آن هدایا بدون تقصیر طرف دیگر تلف شده باشد.

قیومت

برخی افراد طبق قانون مدنی برای اداره امور مالی خود نیاز به قیم خواهند داشت، مانند: صغیری که ولی خاص ندارد، مجانین و افراد غیر رشید که جنون یا عدم رشد آن ها به زمان صغرشان متصل نباشد. قیم کسی است که اداره امور مالی این افراد را برعهده دارد. در صورتی که قصد گرفتن قیومت شخصی را دارید و به قوانین و مقررات آن واقف نمی باشید با وکیل خانواده اصفهان مشورت نمایید. وکیل اصفهان آماده پاسخگویی در جهت حل مشکلات شما عزیزان به صورت تلفنی و حضوری می باشد.

نفقه زن (زوجه)

نفقه عبارت است از تمام نیازهای متعارف زن که متناسب با وضعیت او بوده است، مانند مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه های درمانی بهداشتی و وجود خادم در صورت عادت یا احتیاج و.. که بر عهده مرد بوده و مرد موظف است نفقه ی زن خود را پرداخت نماید. در صورت عدم پرداخت مهریه از طرف زوج، زوجه می تواند مرد را ملزم به پرداخت نفقه نماید و مرد وظیفه دارد نفقه ی گذشته و حال زن را پرداخت را نماید. در صورتی که زن از شوهر خود تمکین نکند به او نفقه تعلق نخواهد گرفت.

yes برای مطالعه ادامه مطلب بر روی لینک زیر کلیک کنید:

https://vakil-top.ir/%d9%88%da%a9%db%8c%d9%84-%d8%ae%d8%a7%d9%86%d9%88%d8%a7%d8%af%d9%87-%d8%af%d8%b1-%d8%a7%d8%b5%d9%81%d9%87%d8%a7%d9%86/

 

  • Sima Bina

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی