مجازات تجاوز جنسی چیست؟
تجاوز به عنف
یکی از جرائمی که هر چند وقت یک بار به طور واضح برای همگان در جامعه مطرح می گردد جرم تجاوز به عنف است.در این مقاله وکیل تجاوز در اصفهان حامد امیری این جرم را شرح داده است و آن را از دید حقوقی و قانونی بررسی می کند:
عنف در لغت یعنی جبر و زور و به تعبیر حقوقی تجاوز به عنف، اعمال ارتباط جنسی با بهره گیری از جبر و خشونت و بی خواست و پذیرش زن/مرد است.
باید دقت کنید که احراز عدم پذیرش و راضی بودن قربانی برای انجام رابطه جنسی وظیفه قربانی است که این بحث دشواری هایی را در فرآیند بررسی این پروندهها ایجاد کرده است. با این حال باید دقت داشت که تجاوز به عنف فقط در محدوده ارتباط بیرون از کادر مشروع ازدواج شامل دائم و موقت رسمیت می یابد ؛ به این معنی که تجاوز به عنف سبکی از زنا است که با عدم پذیرش و میل قربانی همراه است.
تجاوز به عنف از جرائمی است که در ردیف مجازات های جنایی قرار دارد. در سایر کشورهای از نظر اندازه مجازات به جنایت، جنحه و خلاف دسته بندی شده اند. تجاوز به عنف در تمامی کشورها جزای سختی دارد و به جنایت ارتباط دارد. در قانون جمهوری اسلامی ایران در ماده ۸۲ قانون مجازات اسلامی جزای تجاوز به عنف اعدام است.
موسسه وکالت حامد امیری وکیل تجاوز در اصفهان آماده پذیرش وکالت در زمینه کلیه دعاوی حقوقی، کیفری، خانواده، مالی، مطالبات، مواد مخدر، ثبتی، معاملات، بیمه، اداره کار، دیوان عدالت اداری، تعزیرات، شهرداری، تجارتی، ارث، مالیات و … می باشد.
علت تجاوز به عنف
ریشه یابی و مطالعه دلایل محقق شدن جرم هایی نافرهیخته ای مانند تجاوز به عنف خیلی اهمیت دارد که باید بیشتر از این مسئولان و محققان علوم اجتماعی به آن توجه کنند.
جرم های جنسی اکثرا رابطه نزدیکی با سن، اوضاع فرهنگی و اقتصادی خاطیان دارد؛ تجاوز جنسی به خاطر علت هایی گوناگونی امکان دارد در جامعه اتفاق بیوفتد:
برخی مواقع تجاوز جنسی به شکل گونه ای انحراف آشکار می گردد که فرد به این خاطر که قادر نیست به طور معمول و با شکل دهی ارتباط انسانی، شرعی و قانونی احتیاجات خود را رفع کند، با توسل به خشونت و جبر و علی رغم خواست طرف مقابل به او تجاوز میکند.
اما کسانی که تجاوز جنسی را انجام می دهند ، همیشه هم افرادی نیستند که مجال و امکان ایجاد ارتباط جنسی با جنس مخالف یا حتی با جنس موافق را ندارند بلکه در بین اشخاصی که زندگی عادی خانوادگی دارند و همسر و فرزند دارند هم این گونه جرم ها رخ می دهد. این گونه به نظر می آید که تجاوز جنسی در این مواقع برآیند اختلال شخصیتی و رخ دادهایی است که در زمان کودکی و نوجوانی شخص خاطی محقق شده است و در اصل به نوعی در زمان رشد روانی او به وجود آمده است و در هنگام جوانی و میانسالی آشکار شده است. بررسی پروندههایی که به طور سریالی سبب مرگ افراد می گردد در کشورهای اروپایی و آمریکایی و حتی ایران معلوم کرده است که این مجرم پس از شناسایی قربانی در زمانی مناسب همراه تعرض جنسی، آزار و اذیت و حتی ربودن قربانی، وی را به قتل میرساند.
وکیل تجاوز در اصفهان طور خلاصه می گوید تجاوز به عنف از اشخاصی سر میزند که از نظر شخصیتی و روانی تعادل ندارند یا خود، قربانیان جبر جنسی در زمان کودکی از طریق افراد فامیل یا غریبه بودهاند یا اینکه مورد کوبه و ناسزای والدین قرار می گرفتند و از جنس مخالف دل چرکین هستند یا به خاطر یادگیری یا آموزشهای اعتقادی و ارزش هایی که به شکل اشتباه به آنها انتقال داده شده است با این عقیده که جامعه را از این مفسدان مبرا کنند، این جرائم را انجام می دهند.
تجاوز به عنف
جزای تجاوز به عنف
فقه اسلام و قانون جزای اسلامی، به روشنی جزای انجام این جرم را مرگ و اعدام مد نظر قرار داده است.
بر مبنای ماده ۲۲۴ قانون مجازات اسلامی حد زنا در شرایط زیر اعدام است:
الف- زنا با محارم نسبی
ب- زنا با زن پدر که سبب اعدام زانی است.
پ- زنای مرد غیر مسلمان با زن مسلمان که سبب اعدام زناکار است.
ت- زنای به عنف یا اجبار از سمت زناکار که سبب اعدام زناکار است.
همان طور که می بینید بر اساس بند (ت) ماده ذکر شده ، جزای تجاوز به عنف هم مانند زنا ، اعدام تعیین شده است. در تبصره ۲ این ماده آورده شده است که اگر فردی با زنی که به زنای با وی رضایت نداشته باشد در صورت بیهوشی، خواب یا مستی زنا کند کار او در حکم تجاوز به عنف است. در زنا از راه گول زدن و اغوا کردن دختر نابالغ یا از راه دزدین ، ارعاب و یا ترساندن زن در صورتی که سبب تسلیم شدن وی گردد هم اعدام اجرا می شود.
به این صورت قانونگذار، جزای سنگینی برای این جرم معین کرده است.
بر اساس ماده ۲۳۱ قانون مجازات تعیین شده است که در موارد تجاوز به عنف ، اگر که زن باکره باشد انجام دهنده جرم به غیر از مجازات معین شده، به ادای ارش البکاره و مهرالمثل هم محکوم می گردد و اگر که زن باکره نبود، تنها به جزا و ادای مهرالمثل محکوم می شود.
وکیل تجاوز در اصفهان اظهار دارد که در تجاوز و زنای به عنف بر اساس ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی، در صورتی که زانی به عنف پیش از محرز شدن جرم و بعضی اوقات حتی پس از احراز جرم، توبه کند و توبهاش برای قاضی اثبات شود، حتی بی اجازه گرفتن از شاکی، قاضی این امکان را دارد که مجازات حدی اعدام را برای حذف کند، اما به استناد تبصره ۲ همین قانون این گونه مجرمی برای جنبه عمومی جرمبه زندان یا شلاق تعزیری درجه شش یا هر دو آنها محکوم می شود.
اما مورد با اهمیتی که در خصوص تجاوز به عنف مورد بحث است ، بحث احراز زنا و با اهمیت تر از آن احراز این است که آیا زنا بی پذیرش زن و با جبر و اکراه انجام شده است یا خیر؟ و احراز این بحث هم وظیفه قربانی است. پس، در صورتی که زنا را مرد رد کند و نپذیرد که این کار را انجام داده ، الزامی است زن آن را محرز نماید و در عین حال باید محرز کند که زنا بدون پذیرش او شده داده است.
احراز جرم تجاوز به عنف
محرز شدن جرم تجاوز به عنف از راه های گوناگون انجام می شود. بر مبنای فقه و قانون، الزامی است مجرم نزد قاضی ۴ بار به این اقدام اعتراف کند. همین طور یکی از شرایط احراز زنا، علم قاضی است که از راه های رایج بدست می آید ، به این معنی که قاضی قادر است با دقت به اعتراف افراد که به آن ها تجاوز شده است و بقیه نشان ها و شواهد، جرم متهم را تجاوز به عنف تشخیص دهد و حکم صادر کند.
امکان دارد متهم اول نزد قاضی اعتراف کند اما بعد حاشا کند که در این مواقع قاضی قادر است با بهره گیری از دانش و آگاهی خود حکم صادر کند. یکی از دیگر شیو ه های احراز جرم، حاضر شدن ۴ شاهد است.: وقتی که ۴ شاهد جهت احراز جرم وجود نداشته باشد، قاضی این امکان را دارد که به علم خود رجوع کند.
برای ادامه مطلب کلیک کنید:
- ۰۰/۰۳/۲۶